Quinoa Bulgur lunchsalade met amandelen dadel en feta
Een heerlijke Quinoa Bulgur lunchsalade! Dit recept is voor 3-4 porties, is heel snel klaar en eenvoudig mee te nemen voor onderweg.
Ingrediënten
- 250 gram gekookte Quinoa en Bulgur (verkrijgbaar bij AH, je kunt ook zelf Quinoa en Bulgur bereiden)
- 100 gram Feta
- 100 gram Rucola sla
- 100 gram zwarte bonen
- 70 gram geroosterde amandelen
- ca 6 grote pitloze dadels
- handje granaatappelpitten
Bereiding
- Snijd de dadels en feta in kleine blokjes.
- Meng met de gekookte Quinoa en Bulgur.
- Voeg de zwarte bonen, granaatappelpitjes en amandelen toe.
- Je kunt het beste de rucola sla los houden, als je niet direct alles op gaat eten.
- Leg een laag rucola op een bord en schep een portie van de Quinoa salade daar boven op.
- Eet smakelijk!
Door de combinatie van zoet, zuur en hartig heeft deze salade geen dressing nodig. De salade is voedzaam en gezond.