Rode bieten risotto van quinoa
Wederom een heerlijk recept waar ook kinderen van smullen. Voor de kinderen vervang ik de rucolasla door schijfjes komkommer.
Ingrediënten
- 275 gram witte Quinoa
- 400 ml groentebouillon van tablet
- 1 pot rode bieten (680 gram)
- 150 gram Boursin knoflook/kruiden
- 1 zak rucola sla (75 gram)
- 1 zakje Italiaanse kaasvlokken (100 gram)
Bereiding
- Kook de Quinoa in groentebouillon 8-12 minuten, afhankelijk van het merk Quinoa.
- Laat de rode bieten uitlekken in een zeef en maak de bieten klein in met een staafmixer of in een hakmolen / keukenmachine.
- Verwarm de gemalen rode bieten in een hapjespan en voeg de boursin toe.
- Voeg de quinoa toe en zorg voor een egaal, goed verwarmd geheel.
- Leg rucola sla op de borden (of komkommer schijfjes) doe er een schep risotto op en strooi er Italiaanse kaasvlokken overheen.
- Eet smakelijk!