Appeltaart glutenvrij en suikervrij

Appeltaart glutenvrij en suikervrij

Deze heerlijke appeltaart is glutenvrij en zonder toegevoegde suikers (alleen de van nature aanwezige fruitsuikers).

Ingrediënten

  • Springvorm 24 cm
  • 160 gram amandelmeel
  • 20 gram boekweitmeel
  • 100 gram kokosvet
  • 1 ei
  • Agavesiroop
  • 4 appels
  • theelepel kaneel
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 200 gram biologische abrikozenjam zonder toegevoegde suikers
  • 3 eetlepels noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet de springvorm in (ik vind het prettig om een vel bakpapier op de bodem te leggen)
  3. Smelt het kokosvet en meng dit met het amandelmeel, boekweitmeel en het ei. Meng dit goed door elkaar.
  4. Voeg een flinke kneep agavesiroop toe en meng dit door het meel.
  5. Doe het meel in de springvorm, verdeel goed over de bodem en maak een opstaand randje.
  6. Zet de bodem 10 minuten in de oven
  7. Snijd de appel in stukjes en doe in een pan op zacht vuur.
  8. Voeg het kaneel, de rozijnen en de jam toe en verwarm zachtjes voor ca 10 minuten, zodat het mengsel zachter wordt. Dit zorgt ervoor dat je appeltaart straks beter bij elkaar blijft bij het snijden.
  9. Hak de noten in een keukenmachine of hakmolen en doe dit bij het appelmengsel.
  10. Doe het appelmengsel in de springvorm en zet nog ca 25 in de oven.
  11. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.