Bloemkool met kaassaus
Ingrediënten
- Bloemkool in roosjes
- Kokosolie
- Boekweitmeel
- Rijstmelk
- Blokje voor groentebouillon
- Geraspte oude kaas
Bereiding
- Kook de roosjes bloemkool gaar
- Smelt in een steelpan een eetlepel kokosolie (ca 25 gram)
- Voeg boekweitmeel toe totdat een klont/ klontjes ontstaat
- Voeg een scheut rijstemelk toe, breng aan de kook en zodra alles egaal is (zonder klontjes) voeg je een nieuwe scheut melk toe. Ga zo door tot de saus de gewenste dikte heeft. Tip: voeg niet teveel rijstemelk tegelijk toe, dan krijg je klontjes!
- Als de saus de goede dikte heeft (maak de saus niet te dun!) voeg je een bouillonblokje toe.
- Voeg naar smaak geraspte oude kaas toe aan de saus.
- Serveer de saus over de bloemkool.
- Eet smakelijk!
Het recept voor de zoete aardappelfriet uit de ActiFry vind je hier.