Groenten lasagne
Een heerlijke lasagne, waarbij je plakken courgette als ‘pastabladen’ gebruikt. Heel veel groenten en heel erg lekker!
Ingrediënten
- 2 pakjes van 390 gram biologische pastasaus basilicum AH puur en eerlijk
- 2 courgettes
- 250 gram kastanjechampignons
- 300 gram spinazie
- 1 winterpeen
- 50 gram geraspte oude kaas
- 150 gram mozzarella
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de winterpeen schoon, snijd in plakjes en kook in een laagje water. Als het water kookt ca 4 minuten laten koken.
- Roerbak de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet. Druk het water er zo veel mogelijk uit.
- Maak de champignons schoon, snijd in plakjes en roerbak deze gaar.
- Verwarm de pastasaus.
- Was de courgettes en snijd in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie
- Leg een dun laagje tomatensaus onder in de ovenschaal.
- Leg plakjes courgette op de saus alsof dit de pastabladen zijn.
- Leg de spinazie erop en strooi de kaas hier overheen
- Een laagje courgette hierop leggen.
- Nu volgt een laag champignons en de winterpeen
- Nu een laag tomatensaus
- Weer een laag courgette
- Doe de resterende tomatensaus er overheen
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de ovenschotel
- Zet de lasagne ca 30 minuten in de oven
- Eet smakelijk!