Hartige taart rodekool met geitenkaas
Onze kinderen smullen van deze overheerlijke rodekooltaart met geitenkaas! En dat terwijl ze normaal gesproken geen fan zijn van rodekool, vragen ze nu om een extra stuk rodekool hartige taart.
Ingrediënten
- Springvorm van 24 cm ( randen ingevet, bakpapier op de bodem)
- 200 gram havermout
- 6 eieren
- 50 gram gesmolten kokosvet
- 300 gram (biologische) rodekool in reepjes
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 1 groene appel
- 2 eetlepels rozijnen
- 200 gram crème fraîche (biologisch)
- 125 gram geitenkaas naturel 45+
- 3 eetlepels walnoten in stukjes
- Zout
Bereidingswijze bodem taart
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe 200 gram havermout in een kom
- Voeg 2 eieren toe aan de havermout
- Voeg 50 gram gesmolten kokosvet toe en een beetje zout
- Roer alles goed door elkaar en giet in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk aan met een lepel. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.
Bereidingswijze vulling
- Breng de rode kool met de kokosbloesemsuiker en 50 ml water aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten stoven.
- Snijd de appel in stukjes en voeg samen met de rozijnen toe aan de rodekool. Stoof 5 minuten en giet daarna af.
- Klop de 4 eieren los in een kom en roer de crème fraîche erdoor. Voeg eventueel zout en peper toe.
- Doe eerst de rodekool op de bodem van de hartige taart.
- Verkruimel de geitenkaas over de rodekool.
- Doe de walnoten (in stukjes) over de rodekool.
- Giet als laatste het eimengsel over de taart en plaats ca 25 minuten in het midden van de oven.
- Eet smakelijk!