Posted on 4 maart 2015 in Hartige taart, Hoofdgerecht met vis
Ingrediënten bodem
- 200 gram havermout
- 50 gram kokosvet
- 2 eieren
Ingrediënten vulling
- klein stronkje broccoli
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram gerookte zalm
- 1 punt (200 gram) brie
- 1 bakje (200 gram) roomkaas
- 3 eieren
Bereiding bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe 200 gram havermout in een kom.
- Voeg 2 eieren toe aan de havermout.
- Voeg 50 gram gesmolten kokosvet toe.
- Roer alles goed door elkaar en giet in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk aan met een lepel. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.
Bereiding vulling
- Kook de sperziebonen 10 minuten.
- Voeg na 5 minuten de broccoli toe en laat 5 minuten meekoken.
- Giet de groenten af en doe in de springvorm.
- Verdeel de zalm over de groenten.
- Klop de eieren los met de roomkaas en wat dille.
- Giet het eimengsel over de taart.
- Snijd de brie in plakjes en verdeel over de taart.
- Bak de hartige taart in de oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.
- Eet smakelijk