Koolraap met paddestoelen

Koolraap met paddestoelen

Koolraap kun je prima als een soort pasta gebruiken. Dit is een heerlijk koolraap/ pasta gerecht met romige paddestoelensaus. Koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium. Bovendien bevat 100 gram koolraap slechts 0,2 gram vet en 22 kilocalorieën.

Ingrediënten

  • 700 gram koolraapreepjes (2 zakken)
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml water
  • 1 bouillonblokje biologisch
  • 150 ml soya cuisine
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • scheutje madeira
  • 50 gram walnoten in stukjes

Bereiding

  1. Kook de koolraap 10 minuten
  2. Kook het water en voeg het bouillonblokje toe, zo krijg je een sterkte bouillon
  3. Borstel de paddestoelen en snijd in stukjes
  4. Pers en fruit de knoflook in een hapjespan
  5. Voeg de paddestoelen toe en bak ze gaar
  6. Blus af met een scheutje Madeira
  7. Voeg de bouillon en de soya cuisine toe, breng aan de kook en laat de saus ca 5 minuten koken, zodat de saus wat dikker wordt
  8. Voeg de kaas toe en laat smelten, dan wordt de saus nog dikker
  9. Giet de koolraap af en voeg toe aan de saus. Voeg ook de walnoten toe.
  10. Nog een minuutje koken en dan serveren.
  11. Eet smakelijk!

 

Comments are closed.