Koolraap met paddestoelen
Koolraap kun je prima als een soort pasta gebruiken. Dit is een heerlijk koolraap/ pasta gerecht met romige paddestoelensaus. Koolraap is rijk aan calcium, bètacaroteen, vitamine C en kalium. Bovendien bevat 100 gram koolraap slechts 0,2 gram vet en 22 kilocalorieën.
Ingrediënten
- 700 gram koolraapreepjes (2 zakken)
- 200 gram gemengde paddestoelen
- 2 tenen knoflook
- 250 ml water
- 1 bouillonblokje biologisch
- 150 ml soya cuisine
- 200 gram geraspte oude kaas
- scheutje madeira
- 50 gram walnoten in stukjes
Bereiding
- Kook de koolraap 10 minuten
- Kook het water en voeg het bouillonblokje toe, zo krijg je een sterkte bouillon
- Borstel de paddestoelen en snijd in stukjes
- Pers en fruit de knoflook in een hapjespan
- Voeg de paddestoelen toe en bak ze gaar
- Blus af met een scheutje Madeira
- Voeg de bouillon en de soya cuisine toe, breng aan de kook en laat de saus ca 5 minuten koken, zodat de saus wat dikker wordt
- Voeg de kaas toe en laat smelten, dan wordt de saus nog dikker
- Giet de koolraap af en voeg toe aan de saus. Voeg ook de walnoten toe.
- Nog een minuutje koken en dan serveren.
- Eet smakelijk!