Tomaten crème soep
Een makkelijk en snel recept voor heerlijke tomaten crème soep. Deze soep kun je gebruiken als bijvoorbeeld voorgerecht, maar is ook heerlijk als lunch.
Ingrediënten
- Pak gezeefde tomaten (550gr)
- 1 knoflookteen, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 350 ml groente-, of kippenbouillon
- Scheutje appelazijn
- Peper uit de molen
- Beetje verse basilicum
- Scheutje soya cuisine of kookroom
Bereiding
- Verhit olijfolie in de soeppak en fruit de knoflook en sjalot, totdat ze zacht zijn en heel lichtjes beginnen te kleuren.
- Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe, roer door en laat circa tien minuten op laag vuur zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met een scheutje appelazijn, basilicum en peper.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg een scheutje room toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
- Eet smakelijk!
Tip
Als je de soep een extra tintje wilt geven, decoreer dan de soep met een blaadje basilicum en een paar halve cherry tomaatjes.