Vegetarische boerenkool stamppot
Zo lekker heb je boerenkoolstamppot nog nooit gegeten. Volledig voedselzandloper proof én vegetarisch! Boerenkool is een super gezonde wintergroente, het bevat vitamine C, E, bètacaroteen, ijzer en calcium. Bovendien zit boerenkool vol vezels.
Ingrediënten
- 500-600 gram boerenkool
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 350 gram koolraap in reepjes
- 250 gram ricotta
- 200 gram geraspte oude kaas
- 150 gram cashewnoten ongezouten
- 200 gram paddestoelenmelange
- Madeira
- peper, zout en kurkuma naar smaak.
Bereiding
- Zet de boerenkool in een laagje water op het vuur, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.
- Snijd de zoete aardappel in schijfjes en zet samen met de koolraap op het vuur. Aan de kook brengen en ca 10 minuten laten koken.
- Snijd ondertussen de paddestoelen en bak deze een paar minuten tot ze gaar zijn. Blus ze af met een scheutje Madeira. Doe de paddestoelenmix in een apart schaaltje om los te serveren.
- Giet de boerenkool, zoete aardappel en koolraap goed af en voeg samen. Doe de ricotta erbij en stamp tot je een lekkere smeuïge stamppot hebt.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer door de stamppot heen. Laat de kaas een beetje smelten op laag vuur.
- Voeg naar smaak peper, zout en kurkuma toe.
- Verdeel de stamppot over de borden en strooi er de paddestoelenmix en cashewnoten overheen.
- Eet smakelijk!