Posted on 1 maart 2015 in Hoofdgerecht vegetarisch, Soep
Ingrediënten
- 800 gram wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter water
- 3 groentebouillonblokjes
- 500 ml kokosmelk Go Tan – dit zijn 2 pakjes (zonder additieven)
- 1/2 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel geraspte gemberwortel
- sap van 1 limoen
- pinda’s
Bereiding
- Schrap de wortels en snijd in stukken. Doe ze in een soeppan.
- Pel en snipper de ui. Doe bij de wortel.
- Knijp de knoflook uit boven de wortel.
- Doe het water, de kokosmelk en de bouillonblokjes bij de wortels. Breng aan de kook en laat ca 25 minuten koken tot de wortel gaar is.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de sambal, limoen en gember toe en roer door.
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en doe ter garnering op de soep.
- Eet smakelijk!